HALFVERHARDING

WAT IS HALFVERHARDING?

Halfverharding is een relatief open verharding welke veelal gebruikt wordt voor recreatieve toepassingen. Een halfverharding bestaat uit een onsamenhangend materiaal dat meer draagkracht levert dan de originele ondergrond. Voorbeelden van verhardingsmaterialen zijn grind, steenslag, schelpen, gebroken puin of natuursteen. Deze mengsels worden aangebracht door een asfaltspreidmachine. Hierdoor wordt er een betere vlakheid en verdichting gecreëerd ten opzichte van het handmatig aanbrengen.

TOEPASSINGEN & VOORDELEN

Het aanleggen van pleinen en paden wordt vaak gedaan middels een halfverharding. Halfverharding geeft de omgeving een natuurlijke uitstraling door het materiaal en kleur. Daarbij zorgt het eveneens voor een duidelijke scheiding tussen licht verkeer zoals voetgangers en fietsers en het overige verkeer. Er zijn diverse granulaten; voor ieder doeleinde én afhankelijk van de wensen voor de halfverhardingsondergrond kijken we welk granulaat het beste resultaat zal geven.
Een groot voordeel van een halfverharding is dat het over het algemeen een vrij goedkope verharding is qua aanlegprijs in vergelijking met bestrating of asfaltverhardingen. Dit type ondergrond is niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook 100% natuurlijk en dus een milieuvriendelijk product. Wilt u weten wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het aanbrengen van een halfverharding? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang persoonlijk advies en een geschikte prijsopgave van onze adviseurs.

 

OFFERTE

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

NA-Infra halfverharding
NA-Infra aanbrengen halfverharding
NA-Infra Halfverharding pad

DOELEINDEN HALFVERHARDING

Toepassingen voor halfverhardingen zijn:

  • Tuin,- en wandelpaden
  • Dierentuinen
  • Stadsparken
  • Begraafplaatsen
  • Bos,- fiets,- en looppaden
  • Duin,- en bospaden
  • Sportdoeleinden, zoals golf,- en jeu des boules banen

BEL ONS