ASFALTBETON

ASFALTBETON VAN NA-INFRA

Het verwerken van asfalt, oftewel asfaltbeton, is dé kernactiviteit van NA-Infra. In Nederland worden jaarlijks miljoenen vierkante meters asfaltwegen aangelegd door onder anderen het Rijk, gemeenten en provincies.
Naast overheidsprojecten verzorgen wij ook asfalt voor bedrijventerreinen, particuliere terreinen, de industrie en de agrarische sector. Iedere branche stelt zijn eigen specifieke eisen. Onze jarenlange ervaring voor diverse opdrachtgevers maakt ons de juiste partner voor alle asfalt gerelateerde werkzaamheden.

OFFERTE

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

WAT IS ASFALT?

Vele miljoenen mensen maken er dagelijks gebruik van: asfalt. Maar wat is het nu eigenlijk? Asfalt is een mengsel bestaande uit twee delen: mineraal aggregaat en bitumen. Mineraal aggregaat is opgebouwd uit steen, grind en zand en vormt het dragend vermogen van het asfaltmengsel. Het mineraal aggregaat wordt opgevuld met bitumen. Dit bindmiddel houdt alles bijeen en is een restproduct uit de aardolie-industrie, niet te verwarren met teer. Omdat het bij hoge temperatuur  vloeibaar wordt zorgt het ervoor dat het asfalt eenvoudig – in één stevige vlakke laag – verwerkt kan worden.
 
Asfaltbeton lijkt qua samenstelling van het mengsel erg op beton, toch is er een wezenlijk verschil. Het verschil zit hem in het bindmiddel. Bij beton is het bindmiddel cement en bij asfalt het bitumen. Door de flexibele eigenschap van dit bindmiddel kan het asfalt uitrekken voordat het scheurt of barst en dit maakt het een uitermate geschikt mengsel als wegverharding. Asfaltbeton kan, afhankelijk van de toepassing, geleverd worden als dicht asfalt beton of zeer open asfalt beton

TOEPASSING EN MOGELIJKHEDEN

Asfalt wordt in de meeste gevallen toegepast als wegverharding. Met meer dan 140.000 kilometer aan asfaltwegen, oprijlanen en fabrieks,- en bedrijventerreinen is het dan ook veruit de populairste wegverharding in Nederland. Dit type wegverharding kan op verschillende plaatsen worden toegepast, denk hierbij aan:

  • Asfaltwegen: snelwegen, rotondes en kruisingen
  • Parkeerplaatsen
  • Opritten
  • Boerenerven
  • Sleufsilo’s
  • Vloeren
  • Fietspaden
Bel nu: 0321 700 208