ASFALTONDERHOUD

HET ONDERHOUDEN VAN ASFALT

Asfalt heeft zijn populariteit te danken een het feit dat het goedkoop, sterk en flexibel is. Ondanks dat is onderhoud toch noodzakelijk, dit om het asfalt zo lang mogelijk mooi te houden. Goed onderhoud is essentieel voor de levensduur voor alles wat intensief gebruikt wordt. Net zoals een auto; tijdig onderhoud zorgt ervoor dat de auto zowel veilig is en dat wellicht grote onkosten voorkomen kunnen worden. Voor asfalt geldt dit net zo, onderhoud en preventieve werkzaamheden verlengen de levensduur en kan – ernstige – schades voorkomen.

ASFALT SLIJTLAAG

Om een asfaltverharding te onderhouden kan er gekozen worden voor het aanbrengen van een slijtlaag. Dit is één van de middelen om asfalt in topconditie te houden en heeft diverse voordelen; zo gaat het langer mee en is het beschermd tegen zware belasting, vocht en vuil. De slijtlaag zorgt er ook voor dat het asfalt stroever wordt, dit maakt de weg onder alle omstandigheden veiliger. De slijtlaag bestaat uit een dunne laag split welke op een speciale kleefemulsie wordt gelegd zodat de bestaande asfaltverharding wordt afgedicht. Door deze behandeling worden oneffenheden en scheurtjes afgedekt en kan de verharding er weer jaren tegenaan. De slijtlaag zorgt ervoor dat het wegdek beter bestand is tegen verschillende weersinvloeden en ultraviolette straling.

OFFERTE

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

WAAROM ASFALTONDERHOUD

Ondanks dat asfalt lang mee gaat zal het in de loop van de tijd toch gaan verouderen. Asfalt is onderhevig aan slijtage door onder andere het weer en simpelweg door het gebruik ervan. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Naast slijtage kan het voorkomen dat het asfalt beschadigd raakt, bijvoorbeeld door machines. Wanneer de schade of slijtage aan het wegdek of terrein tijdig wordt aangepakt wordt groot kostbaar onderhoud zoals herstelwerk of asfalt reparatie voorkomen. Dergelijk onderhoud kan uitgevoerd worden door middel van een hotbox. Deze verwarmde container kan kleine hoeveelheden asfalt op locatie aanbrengen. Wilt u weten óf en wát voor onderhoud er nodig is aan het asfalt? NA-Infra adviseert graag over het onderhouden van asfaltwegen, fabrieks- en bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen en oprijlanen. 

ASFALTONDERHOUD DOOR NA-INFRA

De infrastructuur in Nederland kan niet zonder tijdig en regelmatig onderhoud aan het wegenstelsel. Onderhoud zorgt voor een betere doorstroming, verhoogt de veiligheid, verbetert de toegankelijkheid van de wegen én is kostenbesparend. Bij uitstel van het onderhoud treedt ernstige schade aan het wegdek op en neemt de kwaliteit en de restwaarde steeds sneller af. Het onderhoud van wegen kent vele aspecten. Voor het juiste onderhoud aan diverse wegdekken of terreinen is NA-Infra de juiste partner. 

Bel nu: 0321 700 208