DICHT ASFALTBETON

WAT IS DICHT ASFALTBETON?

Dicht asfaltbeton, ook wel bekend als DAB, is een wegdektype dat veelal gebruikt wordt bij het aanleggen van stadswegen en wegen buiten de bebouwde kom. Waar er voorheen vaak werd gesproken over dicht asfaltbeton spreken we tegenwoordig vaker of AC surf, dit refereert naar asphalt concrete en surface, oftwel de deklaag. AC surf is een traditionele en daarbij de meest gebruikte deklaag.

TOEPASSINGEN & VOORDELEN

Dicht asfaltbeton is de meest toegepaste asfaltsoort voor deklagen, ook wel de toplaag genoemd. Dicht asfaltbeton wordt als standaard genomen voor vergelijkingen met andere asfaltdeklagen in de vorm van bijvoorbeeld geluidsproductie. DAB is in verband met de geringe stijfheid vooral geschikt als deklaag voor wegen binnen de bebouwde kom met relatief weinig zwaar verkeer. Het is daarnaast een veel voorkomende asfaltsoort op fietspaden, gemeentelijke wegen en boerenerven. 

De kans op vervuiling is bij DAB vanwege de dichte asfaltstructuur minimaal. Hierdoor heeft het minder onderhoud nodig en heeft de verharding een langere levensduur. Daarnaast zijn de aanlegkosten van dicht asfaltbeton lager en heeft het een gunstigere remvertraging.

OFFERTE

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

Bel nu: 0321 700 208