CONTACT

Als het niet mogelijk is om asfalt te repareren. In sommige gevallen is het nodig om asfalt verwijderen in zijn geheel of gedeeltelijk. Het verwijderen van asfalt gebeurt door middel van frezen op opbreken. Een asfaltfrees verwijdert de asfaltlaag waardoor er een nieuwe egale ondergrond ontstaat. Na het verwijderen van de oude asfaltlaag is er een goede basis voor het aanbrengen van een nieuwe laag óf kan er een andere bestemming aan worden gegeven. Het is mogelijk om zowel asfalt verwijderen van een groot oppervlak of rijbaan als van een bepaald deel. Wanneer een deel van het asfalt verouderd of beschadigd is kan dit specifieke deel verwijderd worden, dit noemen we bakfrezen. Is het asfalt toe aan een grondige renovatie? Dan is het eerst geheel verwijderen van het asfalt de beste methode om een stabiele ondergrond te creëren en om het terrein of weg opnieuw te asfalteren.

TEERHOUDEND ASFALT

Bij zowel het opbreken als het frezen van asfalt is het raadzaam om vooraf te bepalen of het asfalt teerhoudend is. Dit type asfalt bevat teer, een middel dat vroeger aan het asfalt werd toegevoegd voor de bindende werking. Tegenwoordig wordt dit niet meer toegevoegd en is het verboden dit bindmiddel te gebruiken. De reden hiervoor is omdat teerhoudend asfalt stoffen bevat welke ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Bij het verwijderen en afvoeren van teerhoudend asfalt worden dan ook extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Wanneer dit asfalt aanwezig is moet er op de juiste manier gehandeld worden. NA-Infra is hierin gespecialiseerd.

OFFERTE

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

ASFALT FREZEN

Asfalt verwijderen kan op twee manieren, opbreken of asfalt frezen. Het opbreken van asfalt gebeurt vaak middels een hydraulische graafmachine, het frezen van asfalt wordt gedaan met een daarvoor bestemde asfaltfrees. Wanneer asfalt wordt verwijderd noemen we dit frezen. Bij het frezen wordt er gebruik gemaakt van een asfaltfreesmachine. Deze machine is voorzien van een freesrol en freesbeitels en kan hiermee zeer nauwkeurig verschillende dieptes frezen. Wanneer het niet mogelijk is om een asfaltfrees te gebruiken is een andere optie het asfalt op te breken in brokken. Dit gebeurt door middel van een kraan of shovel. Het is per situatie verschillend of het nodig is om te frezen. Afhankelijk van de situatie wordt oud asfalt geheel of gedeeltelijk verwijderd. Deze keuze wordt onder andere bepaald door de kwaliteit en samenstelling van de asfaltverharding of het creëren van afschot ten behoeve van de afwatering. Het teervrij freesasfalt wordt hergebruikt voor nieuw, warm asfalt.

ASFALT AFVOEREN

Nadat asfalt is weggefreesd of opgebroken moet dit worden afgevoerd. Bij het gehele proces met betrekking tot asfalteren helpt NA-Infra graag. We zorgen ervoor dat het oude asfalt op de juiste wijze wordt afgevoerd. Het verwijderde asfalt wordt teruggebracht naar de asfaltcentrale. Hier wordt het gerecycled zodat het hergebruikt kan worden als basis voor nieuw asfalt of funderingsmiddel. Enige uitzondering hierop is het teerhoudend asfalt, dit wordt afgevoerd naar een gecertificeerde thermische reiniger. Hier wordt het verbrand en de vrijgekomen mineralen worden hergebruikt voor nieuw asfalt. 

KOSTEN VERWIJDEREN ASFALT

De grootte van het oppervlak en de dikte van het asfalt bepalen onder andere de kosten voor het verwijderen hiervan. Dit maakt dat er geen standaardprijs per vierkante meter is. Bent u benieuwd naar de prijs voor uw project? Neem contact met ons op voor passend advies en een vrijblijvende offerte. Wij zijn de geschikte partner voor diverse asfalteerklussen en verzorgen graag advies op maat. 

Heeft u een bestaande asfaltverharding welke aan vervanging toe is? NA-Infra geeft graag deskundig advies met betrekking tot een eventuele asfaltreconstructie.

Asfalt verwijderen freesmachine
Asfalt verwijderen freesmachine
Asfalt verwijderen freesmachine
Asfalt verwijderen freesmachine
Bel nu: 0321 700 208